Kolesarske novice: Golčer najboljši na VN Izole, Mezgec 81. v Franciji

Na tretji izvedbi dirke za VN Izole je zmagal član Adrie Mobila Jure Golčer.

Objavljeno
28. februar 2016 15.10
Posodobljeno
28. februar 2016 15.16
Kolesarstvo

Izola - Slovenski kolesar Jure Golčer je zmagovalec 3. Velike nagrade Izole, prve kolesarske dirke na slovenskih tleh v sezoni 2016.

Član Adrie Mobila je na 156,6 kilometra dolgi dirki premagal Avstrijca Markusa Eibeggerja in Markusa Freibergerja.

Novomeška ekipa je držala besedo, ko je napovedala, da si letos želi zmage. V begu je namreč imela tri kolesarje Domna Novaka, Jureta Golčerja in Radoslava Rogino. Skupaj še s tremi tekmeci so na zadnji vzpon "nesli" eno minuto in 50 sekund prednosti pred zasledovalci, dobrih 50 km pred ciljem pa so dobili družbo še dveh kolesarjev. Njihova prednost je počasi kopnela, zato so se dobrih 20 km pred ciljem za napad med ubežniki odločili štirje, med njimi sta bila Golčer in Rogina.

V ozadju so se v ospredje vse bolj postavljali člani poljske ekipe CCC Sprandi Polkowice in azerbajdžanskega Synergy Baku Cycling Projecta. A so se za to odločili prepozno, saj so ubežniki dobro kolesarili, na koncu pa je bil najmočnejši 38-letni Golčer, ki se je letos preselil v Adrio Mobil in že na svoji drugi dirki zmagal.

»V bistvu zase nisem niti v sanjah pričakoval, da bom zmagal, vendar takšno je pač kolesarstvo, včasih se izide,« je bil presenečen zmagovalec Golčer.

Za Eibeggerjem in Freibergerjem je ciljno črto prečkal Rogina, na devetem mestu je končal Jan Tratnik iz ekipe Amplatz BMC.

Golčer je tretji zmagovalec VN Izole. Lani je slavil Avstrijec Gregor Mühlberger, na prvi izvedbi pa Italijan Christian Delle Stelle.

Mezgec 81. v Franciji

Slovenec v vrstah Orice GreenEdge, Luka Mezgec, je na dirki Royal Bernard Drome zasedel 81. mesto in tako zabeležil svojo prvo uvrstitev za svojo novo ekipo.

Dirko je dobil Čeh Petr Vakoč (Etixx-QuickStep) pred Belgijcem Janom Bakelantsom (AG2R La Mondiale), ki je ciljno črto prečkal v času zmagovalca, in Francozom Arthurjem Vichotom iz ekiPE FDJ (+0:06). Luka Mezgec je zaostal za 5 minut in 9 sekund.