Kocjan šesti v Tajvanu, Tinkoff-Saxo suspendiral Riisa

Kolesar SmartStopa Jure Kocjan je v tretji etapi dirke po Tajvanu osvojil šesto mesto, v skupnem seštevku je 88.

Objavljeno
24. marec 2015 14.07
Jure Kocjan kolesar Naklo 2.10.2014
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Tajvan - Nizozemski kolesar Wouter Wippert (Drapac) je zmagovalec tretje etape dirke po Tajvanu.

Oba slovenska predstavnika sta za Wippertom zaostala za tri sekunde in se uvrstila v deseterico, Jure Kocjan (SmartStop) je bil šesti, Ino Aldo Ilešič (Vorarlberg) pa deveti.

V skupnem seštevku vodi Novozelandec Patrick Bevin (Avanti Racing team), Slovenca sta z zaostankom več kot 14 minut na 88. oziroma 89. mestu.

Etapo je zaznamoval tudi hud padec Avstrijca Markusa Eibeggerja, moštvenega kolega Mateja Mugerlija pri azerbajdžanski ekipi Baku Cycling Projectts, ki si je zlomil kost v kolku in rebro in ga bodo morali operirati.

Tinkoff-Saxo suspendiral športnega direktorja Riisa

Kolesarsko moštvo Tinkoff-Saxo je za nedoločen čas suspendiralo športnega direktorja Bjarneja Riisa. Kot so zapisali, je bil Danec suspendiran zaradi nesoglasij z ruskim lastnikom Olegom Tinkovom:

»Dokler ne bosta vpletena rešila nekaterih nesporazumov, Riisa ne bo ob ekipi. Vodstvo kluba ima zaupanje v vse svoje člane, zaradi tega dogodka ne bo zastalo naše delo. Do rešitve nesporazumov pa o tem ne bomo več dajali nikakršnih izjav,« so sporočili iz ekipe.

Kolesarji Tinkoff-Saxoja so v tej sezoni zabeležili dve etapni zmagi, in sicer po eno na dirki po Kataloniji in dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.