Čeferin: Želimo si EP, a ga ne zahtevamo

Slovenski nogometaši so morali zaradi obilnega dežja trenirati v Lescah, a je vzdušje v moštvu kljub temu odlično.

Objavljeno
02. september 2014 13.11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Brdo pri Kranju − Slovenska reprezentanca je začela s pripravami na ponedeljkovo prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Estoniji, vendar ji načrte otežuje vreme.

Varovanci Srečka Katanca naj bi prva treninga opravili v Kranju, vendar so morali zaradi obilnega dežja trenirati v Lescah, kamor se bodo odpeljali tudi danes popoldne.

Kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju pojasnil, da se Slovenci kljub slabemu vremenu v odličnem vzdušju pripravljajo na ponedeljkovo tekmo: »Vzdušje je odlično, prav tako je sodelovanje z odgovornimi, s predsednikom in z drugimi na najvišji ravni. Igralci neradi govorimo zunaj igrišča. V ponedeljek nas čaka pomembna tekma v Estoniji in to je pravi trenutek, da svoje povemo na zelenici. Verjamem v ekipo, lahko uresničimo želeni cilj in se uvrstimo na evropsko prvenstvo,« pravi branilec Chieva.

Čeferin verjame, da se Slovenija lahko uvrsti na EP

V kvalifikacijah za EP nastopa 53 reprezentanc v devetih skupinah. Na prvenstvo se bodo neposredno uvrstili zmagovalci skupin, drugouvrščene ekipe in najboljša tretjeuvrščena, preostalih osem tretjeuvrščenih pa čakajo dodatne kvalifikacije.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin verjame, da Slovenija lahko uresniči želje o uvrstitvi na prvenstvo: »Za želje vemo, kakšne so. Te so povezane z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo. Zahtev pa ne moremo postavljati. To bi bilo nerealno in bi postavili igralce ter strokovni štab v neroden položaj. Nenazadnje mi nismo tako velika nogometna država, da lahko postavljamo takšne zahteve. Želimo pa si in verjamemo, da se ta želja lahko uresniči,« je povedal Čeferin.

Prvi mož NZS se je danes razveselil tudi podaljšanja pogodbe z generalnim sponzorjem, finančno skupino Hypo Alpe Adria, ki je dosedanje desetletno sodelovanje podaljšala še do konca EP 2016.