Lopez izkoristil boj za rdečo majico za prvo etapno zmago

Miguel Angel Lopez je vztrajal ob boku Chrisa Frooma in Vincenza Nibalija in se na koncu veselil prve zmage na Vuelti.

Objavljeno
30. avgust 2017 19.37
CYCLING-ESP-TOUR-VUELTA
N. Gr.
N. Gr.

Calar Alto - V zelo zahtevni enajsti etapi smo pričakovano dočakali pravi boj v gorah. V ubežni skupini se je na deževni in hladen dan znašel tudi Matej Mohorič, a mu zahteven zaključek z dvema dolgima vzponoma in ciljem nad 2000 metri nadmorske višine ni ustrezal. 

Ubežni skupini je dolgo kazalo dobro, a sta nato Sky in Bahrain Merida s hudim tempom na zadnjem vzponu do observatorija na Calar Altu izničila več kot dve minuti prednosti. Vincenzo Nibali je dvakrat napadel Chrisa Frooma, ki je deloval v težavah, a se je Britancu vsakič uspelo pobrati. Na koncu je v šprintu osvojil drugo mesto in šest odbitnih sekund, ob njem in Nibaliju pa se je znašel Wilco Kelderman, ki upravičuje pričakovanaj ekipe Sunweb. 

Na prvem dolgem vzponu so bile razlike velike, Fabio Aru, David de la Cruz, Tejay van Garderen, Esteban Chaves in Nicholas Roche pa so vsi izgubili precej časa proti Chrisu Froomu. A tudi Britanec ni deloval vsemogočno in če bo v zadnjem tednu njegova forma res nekoliko padla, kot bi bilo po tako zahtevnem poletju povsem pričakovano, potem tudi boja za rdečo majico še ni konec. Zaenkrat pa kapetan Skya trdno ostaja v sedlu in na dobri poti k prvi zmagi na španski pentlji. 

Vuelta, 11. etapa:

1. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) 5:05:09
2. Chris Froome (VBr/Sky) + 0:14
3. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain-Merida)
4. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb) isti čas
5. Romain Bardet (Fra/AG2R) 0:31
6. Alberto Contador (Špa/Trek)
7. Ilnur Zakarin (Rus/Katjuša)
8. Mikel Nieve (Špa/Sky)
9. Darwin Atapuma (Kol/UAE Emirates) 1:02
10. David De La Cruz (Špa/Quick-Step Floors) 1:14
43. Matej Mohorič (Slo/UAE Emirates) 13:50
78. Jan Polanc (Slo/UAE Emirates) 23:55
83. Domen Novak (Slo/Bahrain-Merida) 26:23