Luka Mezgec se je na Gorenjskem odel v državne barve

Ciljni šprint državnega prvenstva na Kokrici je pripadel Luki Mezgecu, ki je tako v dobrem tednu dni dosegel še drugo veliko zmago.

Objavljeno
25. junij 2017 20.34
KOLESARSTVO - Dirka po Sloveniji 2017
N. Gr.
N. Gr.

Kranj - Luka Mezgec se ne ustavlja. Tik pred tekmovalnim premorom si je na domačih gorenjskih cestah zadal cilj, da se resno vmeša v boj za majico državnega prvaka in jo v močni konkurenci tudi osvojil.

Začelo se je že v drugem krogu, ko se je naprej odpeljala skupinica sedmih favoritov in že po dveh krogih je bilo bolj kot ne jasno, da jim bo zmago skoraj nemogoče vzeti. V ospredju so bili Jan Tratnik, Luka Mezgec, Grega Bole, Žiga Jerman, Tadej Pogačar, Matej Mohorič in Primož Roglič.

Složno so narekovali tempo in se v zadnjem krogu tudi med seboj pomerili za prestižno zmago, v ciljnem šprintu pa je imel pričakovano največ moči Luka Mezgec, ki se je razveselil prvega naslova državnega prvaka. »Večkrat pravim, da je osvojiti državni naslov težje kot zmagati etapo na Giru ali Vuelti, saj se ti mora res vse poklopiti, ker dirkaš brez ekipe. Danes je bilo zelo težko, a ko sem videl tablo za 200 metrov do cilja, je utrujenost izginila in uspelo mi je,« je po zmagi povedal Mezgec. 

Med mlajšimi člani je naslov prvaka osvojil Žiga Jerman, med članicami pa Polona Batagelj.