Majka in Poljanski sledila Saganu v Boro

Poljska kolesarja Rafal Majka in Pawel Poljanski se bosta po koncu sezone iz Tinkoffa preselila k ekipi BORA-Hansgrohe.

Objavljeno
30. avgust 2016 14.02
Posodobljeno
30. avgust 2016 14.20
M. Ž.
M. Ž.

Berlin - Poljska kolesarja v vrstah Tinkoffa Rafal Majka in Pawel Poljanski bosta po koncu sezone zamenjala delodajalce in se pridružila moštvu BORA-Hansgrohe.

Pred Majko in Poljanskim se je za enako potezo odločil tudi njun moštveni sotekmovalec in aktualni svetovni prvak, Slovak Peter Sagan, ki je pogodbo z Boro podpisal že v avgustu.

Izmed obeh poljskih kolesarjev je bolj znan 26-letni Majka, ki je na letošnji dirki Po Franciji ponovil uspeh iz leta 2014 in še drugič oblekel pikčasto majico kot najboljši kolesar v gorskih ciljih, na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru pa si na cestni dirki privozil bronasto kolajno.

»Vedno sem govoril, da bomo morali okrepiti kader za najzahtevnejše dirke. Z Rafalom Majko smo dobili kolesarja, ki se je sposoben na tovrstnih dirkah uvrstiti med najboljših pet. Poleg tega bo lahko s svojimi izkušnjami pomagal našim mladim talentiranim članom, da se bodo lahko v prihodnosti na največjih dirkah uvrstili v prvo deseterico,« je povedal menedžer Bore Ralph Denk.