Merckx v bolnišnici

Nekdanji kolesarski as Eddy Merckx je zaradi previsokega pritiska pretekli konec tedna za kratko izgubil tudi zavest.

Objavljeno
29. avgust 2014 14.26
ap*CYCLING TOUR DE FRANCE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bruselj − Nekdanjega belgijskega kolesarskega zvezdnika Eddyja Merckxa, ki se je v času aktivne kariere ovenčal s petimi lovorikami s Toura in Gira, so morali zaradi težav s srcem prepeljati v bolnišnico. Po poročanju lokalnih medijev ima 69-letni Belgijec hude težave s previsokim pritiskom, zaradi česar je pretekli konec tedna za kratko izgubil tudi zavest.

Merckx, v zlatih sedemdesetih prejšnjega stoletja znan tudi pod vzdevkom »Kanibal«, ima tovrstne težave že lep čas, zato so mu marca lani kirurgi tudi vstavili srčni spodbujevalnik. V njegovi biografiji, ki je luč sveta ugledala predlani, je pojasnjeno, da mu srce nagaja že skoraj celo življenje, zaradi česar se pravzaprav sploh nikoli ne bi smel ukvarjati s profesionalnim kolesarstvom. Hkrati je pred desetletjem po posegu na požiralniku izgubil skoraj 30 kilogramov.

Štirikratni svetovni prvak (od tega enkrat v amaterski konkurenci) bo moral, kot so sedmi sili povedali njegovi prijatelji, verjetno na nov operativni poseg, saj potrebuje srčni obvod.