Mezgec menja klub: iz Gianta v Orico

Slovenski kolesar Luka Mezgec je obljubil dveletno zvestobo avstralskemu moštvu Orica-GreenEdge.

Objavljeno
11. september 2015 14.42
Kolesarstvo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Edini preživeli slovenski predstavnik na letošnji kolesarski dirki po Španiji, Luka Mezgec, si je našel novega delodajalca za prihodnji dve sezoni. Iz Giant-Alpecina, ki mu je bil zvest tri leta, se 27-letni Gorenjec, zmagovalec zaključne etape lanskega Gira, seli k avstralskemu moštvu Orica-GreenEdge. Zanj bo to četrti delodajalec, drugi v tujini, na slovenskih tleh je pred tem vozil za Savo in Radensko, še prej je bil gorski kolesar.

»Po nekaj profesionalnih sezonah sem pripravljen na nov korak v karieri. Odličen scenarij je, da ga bom imel priložnost storiti z Orico, ki sem ji hvaležen za priložnost. Vidim se v vlogi pomočnika hitrim moštvenim kolegom v šprintih in kot kolesar za selektivne dirke z nekaj klanca. Dal bom vse od sebe, da prispevam k uresničitvi klubskih ciljev,« je pojasnil Kamničan za klubsko spletno stran.

»Veselí nas, da smo ujeli Mezgeca, ki nam prinaša dvoje: prvič, je zmagovalec. Zmage v skupinskem šprintu v Giru in na številnih dirkah svetovne serije dokazujejo visoko kakovost, čeravno ga čaka še precej dela. In drugič, ima izkušnje, kako delati z najboljšimi šprinterji sveta,« pa se je sodelovanja razveselil športni direktor Orice Matt White.