Luka Mezgec najhitrejši na Nizozemskem: »Res fantastična zmaga!« 

Luka Mezgec je bil najhitrejši na enodnevni dirki prve kategorije Veenendaal Classic na Nizozemskem.

Objavljeno
18. avgust 2017 18.04
Posodobljeno
18. avgust 2017 18.04
Luka Mezgec med prečkanjem ciljne črte druge etape Dirke po Sloveniji, v Ljubljani, 16. junija 2017. [Luka Mezgec,zmagovalci,Dirka po Sloveniji,kolesarstvo,kolesarji]
N. Gr.
N. Gr.

Veenendaal - Odlična forma Luke Mezgeca v drugi polovici sezone se nadaljuje. Potem ko je junija postal državni prvak in se odpravil na zaslužen počitek, je tudi v drugem delu sezone pokazal izvrstno formo. Najprej na dirki po Poljski, kjer je v peti etapi zaostal le za Dannyjem van Popplom, nato pa še s petim mestom na evropskem prvenstvu, kjer je bila dosegljiva tudi medalja.

Zdaj je za Mezgeca končno prišla tudi tako želena prva zmaga v dresu državnega prvaka, ki si jo je glede na vožnje v zadnjem času nedvomno zaslužil. Dosegel jo je na enodnevni klasiki v nizozemskem Veenendaalu, kjer je za zmago na dirki prve kategorije prehitel Wouterja Wipperta, bronastega z EP Morena Hoflanda in Larsa Booma.

Ekipa Orica Scott je v zaključku najprej ulovila močno ubežno skupino, nato pa v zadnjih 500 metrih za slovenskega šprinterja pripravila odličen položaj, ki ga je Mezgec znal izkoristiti in kronati s prepričljivo zmago, že njegovo šestnajsto v profesionalni karieri. 

»Ekipa je res dobro delala, zato je zmaga res fantastična. Zelo sem vesel in zadovoljen. Mitch Docker je vodil ekipo od 1,5 kilometra od cilja do zadnjega ovinka. Potem je prevzel Roger Kluge. Jaz sem samo čakal in ko sem videl 200-metrsko oznako, sem napadel. Mogoče je bilo malce prezgodaj, toda izšlo se je, se je po uspehu,« s katerim je osvojil tudi 125 točk za lestvico UCI, smejalo Kranjčanu. 

To je bila za Mezgeca po naslovu državnega prvaka in zmagi v drugi etapi dirke po Sloveniji še tretja letošnja zmaga in zaslužena nagrada za nesebično pomoč Calebu Ewanu v glavnini sezone, predvsem pa odlična napoved pred nedeljsko enodnevno klasiko Hamburg Cyclassics, ki je del svetovne serije. Če bo Mezgec uspel podobno formo zadržati do zadnjega tedna septembra, potem lahko tudi slovenski selektor Andrej Hauptman z optimizmom pogleduje proti svetovnemu prvenstvu v Bergnu, kjer bi proga cestne dirke Mezgecu vsaj na papirju morala ustrezati.