Mohorič za rojstni dan do 14. mesta

Z zmago Fernanda Gavirie se je začela zadnja letošnja dirka svetovne serije po Guangxiju, Matej Mohorič 14. 

N. Gr.
čet, 19.10.2017, 19:08; spremenjen: 19:27

Dirka po Sloveniji z odlično gledanostjo

Eurosport je sporočil statistične podatke o prenosih etap dirke po Sloveniji, ki so bili deležni pohval z vseh strani. Dirko na slovenskih cestah si je v štirih dneh ogledalo 113 milijonov gledalcev, kar je preseglo tudi napovedi organizatorjev pred dirko.

Beihai - Dirka po Guangxiju je šele letos dobila status dirke svetovne serije, mednarodna kolesarska zveza na ta način poizkuša kolesarski šport predstaviti tudi kitajskemu trgu, od koder bi v prihodnje lahko prišli za ekipe v težavah dragoceni kitajski vlagatelji. 

Dolga pot na Kitajsko marsikateremu izmed najboljših kolesarjev ob koncu naporne sezone ne diši, a se je na štartu v Beihaiu vendarle zbrala močna zasedba, med njimi tudi Matej Mohorič, Luka Pibernik, Grega Bole in Jani Brajkovič. Po le dobrih 100 kilometrih je bil najhitrejši Fernando Gaviria, ki je tako nadaljeval izjemni niz v letošnji sezoni. Dobil je namreč etapo na vsaki etapni dirki, kjer se je pojavil na štartu, začel je v San Juanu in vmes zmagoval še na Algarvu, Tirrenu Adriaticu, Giru, dirki po Britaniji in danes na Kitajskem.

Dobro se je odrezal tudi Matej Mohorič, ki je svoj 23. rojstni dan obeležil s 14. mestom, tudi ostali slovenski predstavniki so dirko končali v glavnini.

Po Guangxiju (2-UWT), 1. etapa, Beihai-Beihai, 107,4 km:

1. Gaviria (Kol, QuickStep) 2;20:01,
2. Groenewegen (Niz, LottoNl),
3. Ackermann (Bora),
4. Walscheid (oba Nem, Sunweb),
5. Wippert (Niz, Cannondale),
6. Guardini (Ita, UAE),
14. Mohorič (UAE),
49. Brajkovič,
81. Pibernik,
84. Bole (vsi Slo, Bahrain) vsi isti čas.

Povezane novice

Maduit potrdil: Brajkovič zapušča Bahrain Merido 
18. oktober ob 16:42
Športni direktor Bahrain Meride Philippe Maduit je na predstavitvi ekipe na Kitajskem potrdil, da Brajkovič zapušča moštvo.
Prijavi sovražni govor