Moštveni kolega Mohoriča in Korena pozitiven na dopinškem testu

Ameriški kolesar Tom Danielson, član ekipe Cannondale Garmin, je padel na dopinškem testu.

Objavljeno
03. avgust 2015 16.23
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Ameriški veteran v moštvu Cannondale Garmin Tom Danielson je padel na dopinškem testu. 37-letni moštveni kolega Mateja Mohoriča in Kristijana Korena je novico, da je bil pozitiven na sintetični testosteron, objavil na socialnem omrežju twitter. Nekdanji član moštva Discovery Channel zdaj čaka še rezultate vzorca B, poroča portal cyclingnews.com.

»To je bila ena najhujših noči v mojem življenju. Ko sem večerjal s svojo ekipo, noč pred začetkom dirke po Utahu, sem prejel klic. Ameriška protidopinška agencija me je obvestila, da sem bil pozitiven na testu zunaj tekmovanj 9. julija. Nisem jemal ne sintetičnega testosterona ne drugih prepovedanih substanc,« je zapisal Danielson, ki bo moral izpustiti dirko po Utahu.

Za Američana to ni prvi dopinški pripetljaj. Ob pričevanju v preiskavi zoper Lanca Armstronga in ekipe US Postal je namreč priznal, da je na začetku kariere jemal nedovoljene substance. A kot je poudaril na twitterju je to že davno za njim: »Zdaj ne bi tega nikoli naredil, posebej zaradi tega, kar se mi je dogajalo v zadnjih letih. To ne bi imelo nobenega smisla. Počutim se ranjeno, frustrirano in jezno. Ne razumem, kako se je to zgodilo. Še vedno ne morem verjeti, da je to res. Ljubim kolesarstvo. Prekleto ga ljubim! Uživam na dirkah, v vožnji, med ljudmi ... Vse imam rad. Nič se ne more primerjati s tem.«