Movistar nagradil Quintano z novo pogodbo

Kolumbijski kolesar Nairo Quintana je podaljšal pogodbo z Movistarjem do leta 2019. Blizu podaljšanja je tudi Valverde.

Objavljeno
12. september 2016 16.05
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Kolesarsko moštvo Movistar je na novinarski konferenci sporočilo, da je podaljšalo pogodbo s Kolumbijcem Nairom Quintano do leta 2019, blizu podaljšanju pa je tudi Španec Alejandro Valverde.

Šestindvajsetletni Quintana, ki za Movistar nastopa od leta 2012, je včeraj poskrbel za prvo zmago svojega moštva na dirki Po Španiji, sam pa je bil drugič najboljši na največjih večetapnih dirkah na svetu (poleg tega ima še zmago na Giru iz leta 2014).

Nairo Quintana se je z zmago na Vuelti povzpel na prvo mesto jakostne lestvice svetovne serije, Movistar pa zaseda prvo mesto med ekipami.

Iz Movistarja so na novinarski konferenci tudi razkrili, da bo španski telekomunikacijski velikan Telefonica še naprej njihov pokrovitelj.

»Imamo najboljše moštvo na svetu. Športni rezultati so zelo dobri. Uživamo lahko v dosežkih, kot je zadnja zmaga Naira Quintane na dirki Po Španiji, kar je nekaj senzacionalnega. Verjamemo, da ima ta ekipa lepo prihodnost in da bomo še naprej uspešno sodelovali. Tudi naša znamka ima odličen ugled po svetu, še posebej za Španijo in Južno Ameriko, ki sta osrednja trga za Telefonico. ,« je povedal predstavnik za odnose z javnostmi pri Telefonici Carlos Lepez Blanco.