Na Giru ob Mezgecu in Boletu tudi Polanc

Jan Polanc je mesto v ekipi Lampreja na dirki po Italiji dobil po poškodbi kolena moštvenega sotekmovalca.

Objavljeno
07. maj 2015 13.40
lvu franja
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Ob že sprva predvidenih Luki Mezgecu (Giant-Alpecin) in Gregi Boletu (CCC Sprandi) bo slovenske barve na skorajšnji kolesarski dirki po Italiji zastopal tudi Jan Polanc (Lampre), ki je bil najprej mišljen le kot rezerva, po poškodbi ekipnega sotekmovalca pa se je na štartnem seznamu tik pred zdajci znašel tudi on.

»Pred dnevi so mi sporočili, da si je eden od moštvenih kolegov poškodoval koleno, zato bom dirkal jaz. Imam mešane občutke, seveda sem po eni strani zadovoljen, saj je Giro vendarle ena največjih preizkušenj na svetu, po drugi pa ga nisem načrtoval, računal sem na dirko po Švici in tudi Vuelto. Švica zdaj odpade, za špansko pentljo bomo pa še videli,« je pojasnil Kranjčan, ki ni imel dosti časa za ogled trase in analizo posameznih etap, zato še ne ve natančno, kje bo iskal priložnost, da s pobegom pride do odmevnejša dosežka. Skupna uvrstitev ga ne zanima, obenem ni šprinter niti nima tako vidne vloge v ekipi, da bi se lahko boril za zmago v najtežjih etapah.

»Ne vem še niti, kaj bo od mene zahtevalo moštvo. Načrte bomo tkali pred vsako etapo posebej. Moja priložnost so posamezni begi, v skupnem seštevku pa bomo vsaj uvodoma garali za Poljaka Przemyslawa Niemieca, vodstvo ekipe želi uvrstitev vsaj v najboljšo petnajsterico. Diegu Ulissiju tritedenske preizkušnje ne ustrezajo, zmago bo lovil zgolj v kaki posamezni etapi. Imamo tudi nekaj hitrih kolesarjev, a bo šprinterska konkurenca močnejša kot denimo lani. Sam pa šprinterjem v zaključkih bržkone ne bom pomagal,« poudarja Polanc, ki je včeraj dopolnil 23 let.

Kot pravi sam, je dobro pripravljen, poškodba zapestja, ki jo je staknil na začetku leta v Dubaju, je preteklost. »Bolje sem pripravljen kot lani, edino, kar bi spremenil, če bi že prej vedel za nastop na Giru, so kilogrami. Moral bi imeti kakšnega manj. Poškodba, zaradi katere sem bil dva tedna brez kolesa, pa je pozdravljena, ne čutim več bolečin,« poudarja nadarjeni gorski specialist.