Na Touru danes brez rumene majice

Vodilni na Touru Tony Martin je odstopil, Chris Froome pa se je rumeni majici odpovedal. Nemec že uspešno operiran.

Objavljeno
10. julij 2015 12.51
CYCLING-TOUR/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Le Havre - Sedma etapa letošnje dirke po Franciji bo minila brez rumene majice v karavani. Še vedno vodilni Nemec Tony Martin je zaradi zloma ključnice odstopil, drugouvrščeni Britanec Chris Froome pa je sporočil, da rumene majice danes ne bo oblekel.

»Za tiste, ki me sprašujete - ne, ne bom nosil rumene majice, Tonyju pa želim hitro okrevanje,« je čivknil kolesar moštva Sky.

Etapa brez rumene majice sicer ne bo prva v zgodovini Toura. Leta 1980 je tako možnost odklonil Nizozemec Joop Zoetemelk po odstopu Francoza Bernarda Hinaulta, leta 1991 je enako naredil Američan Greg LeMond po padcu Danca Rolfa Sorensena, tretji tak primer pa sega v leto 1971, ko je podobno ravnal legendarni Belgijec Eddy Merckx. Tedaj je dirko predčasno sklenil Španec Luis Ocaña.

Martin uspešno operiran

Dan po nesrečnem padcu so iz moštva Tonyja Martina sporočili, da je bil Nemec že uspešno operiran. »Operacija je trajala dve uri, potekala je uspešno. Če ne bo kakšnih zapletov ali infekcij, se bo lahko na treninge vrnil čez teden dni, na kolo pa čez šest tednov,« je na štartu današnje sedme etape povedal zdravnik ekipe Etixx Helge Riepenhof.