Na Touru spet v tišini, tokrat za žrtve Münchna

Pred nedeljskim zaključkom Tour de France v Parizu poostreni varnostni ukrepi.

Objavljeno
23. julij 2016 15.42
CYCLING-FRA-TDF2016-DEPARTURE-ATTACK-MUNICH-TRIBUTE
Š. Ro.
Š. Ro.

Morzine - Kolesarska karavana na Tour de France se je na tritedenski dirki že drugič poklonila žrtvam terorizma. Prejšnji teden so si žalne trakove nadeli pretreseni zaradi napadov v Nici, tokrat so ob štartu predzadnje, 20. etape minuto molka namenili tudi umrlim v streskem napadu v nakupovalnem središču v Münchnu.

Tour se dicer po treh tednih bliža vrhuncu. Na jutrišnji zaključni paradi na Elizejskih poljanah sicer presenečenj ni pričakovati, v rumeni majici bo, kot vse kaže, ostal Britanec Chris Froome.

Narašča pa strah prirediteljev pred morebitnim novim udarom teroristov v središču Pariza, kjer si bo zaključek najslovitejše dirke ogledalo na tisoče ljudi. Francoska policija bo okrepila svoje enote.

Francoze še vedno pretresa grozljiv napad na Nico, kjer je umrlo 84 ljudi in novembrski teroristični napad v Parizu. Tudi zaradi tega bodo številne ceste zaprte, omejili bodo prodajo alkoholnih pijač v lokalih, parkiranje bo prav tako omejeno, zmanjšali bodo uporabo pirotehnike. Policisti so še opozorili, da bodo izvajali poostrene nadzore oseb.

Današnja etapa sicer kolesarje preko 146 kilometrov vodi od Megeva do kraja Morzine-Avoriaz.