Najdaljša etapa Gavirii, Brajkovič na 38. mestu

Uvrstitve ostalih slovenskih kolesarjev na 2. etapi dirke po San Luisu: 41. Matej Mohorič, 65. Jan Polanc, 71. Grega Bole.

Objavljeno
20. januar 2016 12.39
J. P.
J. P.

San Luis - Kraljevsko drugo etapo jubilejne desete izvedbe kolesarske preizkušnje po argentinskem San Luisu, udeleženci so po 182 kilometrih prispeli na cilj v Villi Mercedes, je dobil Kolumbijec Fernando Gaviria, član moštva Etixx-QuickStep, ki je imel najmočnejše noge v šprintu glavnine, v katerem sta se mu tik za hrbet prilepila Slovak Peter Sagan (Tinkoff), lanski svetovni prvak na cestni dirki v Richmondu, in Italijan Elia Viviani (Sky).

Vsi štirje slovenski zastopniki so ciljno črto prečkali v času zmagovalca. Jani Brajkovič (UnitedHealthCare) je zasedel 38. mesto, Matej Mohorič (Lampre-Merida) je bil tri mesta slabši, njegov moštveni kolega Jan Polanc je bil 65., medtem ko je bil Grega Bole (Nippo-Vini Fantini) 71. V skupnem seštevku vodi današnji zmagovalec z desetimi sekundami naskoka pred tremi moštvenimi sotekmovalci iz Etixxa: Argentincem Arielom Maximilianom Richezejem, rojakom Rodrigom Contrerasom in Poljakom Lukaszem Wisniowskim. Brajkovič drži 23., Mohorič 54., Polanc 56., Bole pa 76. mesto. Jutri bo na sporedu 131 kilometrov dolga tretja etapa med Potrero de Los Funesom in La Punto.