Ne le Roglič, hiter tudi Mohorič

Drugi slovenski kolesar Jan Tratnik si je za 27. rojstni dan, ki ga bo praznoval jutri, podaril etapno 5. mesto na Portugalskem.

Objavljeno
22. februar 2017 20.12
vvo*Mohorič po Sloveniji
J. P.
J. P.

La Ciotat - Ne le Primož Roglič, med slovenskimi kolesarji je novo tekmovalno sezono uspešno začel tudi član moštva UAE Emirates Matej Mohorič. V današnji drugi etapi druge izvedbe dirke Po Provansi je v cilju 169,6 kilometra dolge proge med Miramasom in La Ciotatom zasedel četrto mesto in še kot zadnji ciljno črto prečkal v času zmagovalca, domačina Alexandra Genieza (Ag2r-La Mondiale). Pred mladim Gorenjcem sta končala še Avstralec Rohan Dennis (BMC) in rojak najhitrejšega, Nicolas Edet (Cofidis).

Drugi slovenski zastopnik, Matejev moštveni kolega Jan Polanc, je na 43. mestu v cilj prikolesaril v glavnini, ki je zamudila štiri sekunde, skupno drži 25. mesto. Mohorič je po dveh dneh odličen tretji z enakim časom kot vodilni Dennis. Dvaindvajsetletnik, nekdanji svetovni prvak na cestni dirki med mladinci in mlajšimi člani, bo imel priložnost za potrditev odličnega izhodišča na jutrišnji 171,4 kilometra dolgi zadnji etapi med Aixem in Marseillom. Lansko zmago brani domači veteran, 37-letni Thomas Voeckler (Direct Energie). 

IZIDI DRUGE ETAPE

1. Alexandre Geniez (Fra, Ag2r-La Mondiale) 3;57:12
2. Rohan Dennis (Avst, BMC)
3. Nicolas Edet (Fra, Cofidis)
4. Matej Mohorič (Slo, UAE Emirates) - vsi v času zmagovalca
5. Jeremy Lecroq (Fra, Roubaix Lille Metropole) + 0:04
43. Jan Polanc (Slo, UAE Emirates) - isti čas

SKUPNO (2/3)

1. (38.) Rohan Dennis 8;49:55
2. (41.) Alexandre Geniez
3. (64.) Matej Mohorič
4. (70.) Nicolas Edet - vsi isti čas
5. (2.) Jeremy Lecroq 0:04
25. (24.) Jan Polanc - isti čas

Tratnikovo darilo za rojstni dan

Na Portugalskem pa se je danes začela 35. izvedba petetapne preizkušnje Po Alenteju. Kolesarji so morali opraviti s 158-kilometrsko traso med Portalegrejem in Castelom de Videjem, med najhitrejšimi je bil tudi edini slovenski predstavnik Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice), ki je na petem mestu ciljno črto prečkal v času zmagovalca, Italijana Rinalda Nocentinija (Sporting/Tavira), ki je prejšnji teden kot deveti končal dirko Po Algarveju, na kateri si je konkurenco pokoril Roglič. Tratnik, ki bo jutri dopolnil 27 let, je lanski slovenski prvak na cestni preizkušnji. Jutri se bodo udeleženci podali na 171,3 kilometra dolgo drugo etapo med Monfortejem in Portelom.

IZIDI PRVE ETAPE

1. Rinaldo Nocentini (Ita, Sporting/Tavira) 4;04:09
2. Eduard Prades (Špa, Caja Rural-Seguros RGA)
3. Carlos Barbero (Špa, Movistar)
4. David de la Fuente (Špa, Louletano-Hospital de Loule)
5. Jan Tratnik (Slo, CCC Sprandi Polkowice) - vsi v času zmagovalca