Nedeljska VN Izole bo odprla domačo kolesarsko sezono

Slovenci na dirki še niso zmagali, tokrat v ognju štiri domače ekipe: Adria Mobil, Radenska, Sava in Grega Bole Bled.

Objavljeno
26. februar 2016 18.45
J. P.
J. P.

Ljubljana - V nedeljo se bo kolesarska sezona na slovenskih tleh začela s tretjo izvedbo Velike nagrade Izole. Prijavljenih je 199 kolesarjev iz 27 moštev in iz 14 držav, domače barve pa bodo zastopali tekmovalci ekip Adria Mobil, Radenska, Sava Kranj in Grega Bole Bled, pa tudi številni kolesarji, ki si kruh služijo v tujih zasedbah.

Med prijavljenimi je tudi sedem avstrijskih, tri češke, dve italijanski in srbski ter po ena poljska, izraelska, danska, ukrajinska, hrvaška, beloruska, azerbajdžanska, ruska in bosansko-hercegovska ekipa, med njimi ima najvišji status poljski CCC Sprandi Polkowice, ki je profesionalno kontinentalno moštvo.

Slovenci se bodo skušali okititi s prvo zmago na tej preizkušnji. Predlani si je konkurenco pokoril Italijan Christian Delle Stelle, lani pa je bil Avstrijec Gregor Mühlberger v cilju hitrejši od Primoža Rogliča. Tokrat bodo v majicah tujih klubov nastopili Andi Bajc, Jan Tratnik (oba Amplatz), Matej Mugerli (Synergy Baku), Marko Pavlič (Cycling Academy) in Uroš Repše (Meridiana Kamen). Štart bo v nedeljo opoldne v izolskem Cankarjevem drevoredu, kjer bo tudi cilj 156,5 kilometra dolge proge.