Nesrečni Špilak padel za dve mesti (VIDEO)

Na kronometru, ki je zapečatil dirko po Baskiji, se mu je takoj po štartu pokvarilo kolo, zato je izgubil dragocene sekunde.

Objavljeno
12. april 2015 15.49
afp/CYCLING-FRA-DAUPHINE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bilbao - Čeprav je slovenski kolesar pri ruskem moštvu Katjuša Simon Špilak dirko po Baskiji zaključil na zelo spodobnem dvanajstem mestu, ostaja vsaj kanček grenkega priokusa glede na to, kaj se je mu je včeraj zgodilo na zaključnem kronometru, na katerem mu je boginja sreče Fortuna res obrnila hrbet. Takoj po tem, ko je zapeljal s štartne rampe, se je bil po nekaj metrih pirisiljen ustaviti, pokvarilo se mu je namreč kolo, na novo pa je moral čakati kar nekaj časa in tako na progi pustiti dragocene sekunde.

Špilak je bil sicer glavni pomočnik končnemu zmagovalcu Joaquimu Rodriguezu in je tudi sicer ves čas preizkušnje kazal odlično pripravljenost, vožnjo na čas pa je tako po sili razmer končal na 27. mestu. Na najnovejši lestvici svetovne serije je z 78 točkami padel za dve mesti na 20. mesto, vodstvo pa je s 303 točkami obdržal Avstralec Richie Porte (Sky), ki je v igri tudi za nastop na letošnji slovenski pentlji. Ima udobno prednost 70 točk pred letos neustavljivim Norvežanom Alexandrom Kristoffom (Katjuša), tretji je še naprej Britanec Geraint Thomas (Sky) s 184 točkami, največji skok pa se je posrečil Kolumbijcu Nairu Quintani (Movistar), ki je z enajstega skočil vse do četrtega mesta. Izjemno je napredoval tudi zmagovalec Baskije Rodriguez - s 64. mesta na rob deseterice. Špilak je edini Slovenec med 102 kolesarjema s točkami.