Niti en slovenski kolesar ni videl cilja

Na 96. izvedbi enodnevne dirke Tre Valli Varesine se je zmage veselil domači kolesar Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF).

Objavljeno
28. september 2016 15.53
afp*Polanc-GIRO
J. P.
J. P.

Varese - Slovenski udeleženci 96. izvedbe enodnevne italijanske kolesarske preizkušnje Tre Valli Varesine, ki je potekala na 192,9 kilometra dolgi progi med Saronnom in Varesejem, niso bili uspešni, saj ni niti eden prečkal ciljne črte. Celotna zasedba Adrie Mobila ter Jan Polanc (Lampre-Merida) in Grega Bole (Nippo-Vini Fantini) so delili usodo kar 114 kolesarjev, ki so morali odstopiti, uvrščenih je bilo zgolj 82.

Italijani so se veselili trojne zmage. V ciljnem šprintu je imel najmočnejše noge Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF), ki si je konkurenco pokoril sedmič letos in prvič na tej preizkušnji, na kateri je bil predlani drugi. Letos sta mu še najbližje prišla favorizirani zmagovalec šestih etap »italijanske pentlje« Diego Ulissi (Lampre-Merida) in izkušeni 32-letni Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli-Sidermec). Oba sta, kot še deseterica drugih udeležencev, ciljno črto prečkala v času zmagovalca. Član Astane Vincenzo Nibali ni ubranil lanske zmage, zasedel je namreč zgolj 52. mesto z več kot minuto in pol zamude za zmagovalcem.

IZIDI

1. Sonny Colbrelli (Ita, Bardiani-CSF) 4;48:18
2. Diego Ulissi (Ita, Lampre-Merida)
3. Francesco Gavazzi (Ita, Androni Giocattoli-Sidermec)
4. Tom-Jelte Slagter (Niz, Cannondale-Drapac)
5. Giovanni Visconti (Ita, Movistar) - vsi v času zmagovalca

Odstopili:
Jure Golčer, Jon Božič, Matej Drinovec, Gašper Katrašnik, David Per (vsi Slo), Radoslav Rogina (Hrv, vsi Adria Mobil), Jan Polanc (Slo, Lampre-Merida), Grega Bole (Slo, Nippo-Vini Fantini).