Oboleli Kristoff danes brez nastopa

Lanski kolesarski rekorder po številu zmag je včeraj bolehal za povišano temperaturo, stanje se ni popravilo niti danes.

Objavljeno
27. marec 2016 15.20
J. P.
J. P.

Wevelgem - Lanski rekorder po številu zmag, vpisal jih je namreč kar okroglih dvajset (tudi letos jih ima v žepu že pet), norveški kolesar Alexander Kristoff, je bil prisiljen zaradi bolezni odpovedati nastop na današnji preizkušnji svetovne serije Gent-Wevelgem v Belgiji. Osemindvajsetletni šprinterski specialist, sicer dolgoletni član Katjuše, se je slabo počutil že na petkovi dirki E3 Harelbeke, na kateri je zasedel 53. mesto s skoraj sedemminutnim zaostankom za zmagovalcem, Skyevim Poljakom Michalom Kwiatkowskim.

Včeraj je Norvežan bolehal za povišano temperaturo, stanje se ni popravilo niti danes. »Zdravniki so mi svetovali, naj odpoveem udeležbo. Upam, da se bom čim hitreje pozdravil in bom lahko prihodnji teden nastopil na preizkušnji po Flandriji,« je poudaril Kristoff, ki namerava v prihajajočem tednu torej nastopiti na tridnevni dirki De Panne-Koksijde, na kateri je lani dobil tri etape in se veselil tudi generalne zmage. Z njegovo odpovedjo bosta danes priložnost za odmevnejši dosežek dobila njegov rojak Sven Erik Bystrøm in Avstrijec Marco Haller, sicer njegova glavna pomočnika v špinterskem »vlaku«.