Pariz-Nica: zaradi snega prekinili in odpovedali tretjo etapo

Po 75 km tretje etape dirke Pariz-Nica so se kolesarji ustavili. Začetek dirke od Tirenskega do Jadranskega morja.

Objavljeno
09. marec 2016 18.33
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Agen - Prireditelji kolesarske dirke Pariz-Nica so morali zaradi snega prekiniti in odpovedati tretjo etapo. Kolesarji so prevozili 75 kilometrov, ker pa so bili pred njimi vzponi - etapa se naj bi končala z vzponom na Mont Brouilly, in spusti, cestišča pa zasnežena in spolzka, bi bilo nadaljevanje etape prenevarno.

Do prekinitve je imela peterica ubežnikov tri minute in pol prednosti pred glavnino, v kateri so bili tudi vsi trije slovenski kolesarji. Ker etapa ni postregla z rezultati, je v vodstvu še naprej Avstralec Michael Matthews, ki ima 14 sekund prednosti pred Nizozemcem Tomom Domoulinom.

Uvodni kronometer ekipi BMC

V Lido di Camaioru pa se je z 22,7 kilometra dolgim ekipnim kronometrom začela kolesarska dirka od Tirenskega do Jadranskega morja. Najboljši čas je postavila ekipa BMC Racing Team, ki je bila za dve sekundi hitrejša od Etixx-QuickStepa, tretje mesto so z zaostankom devetih sekund zasedli člani ekipe FDJ.

Majico vodilnega bo v drugi etapi nosil domačin Daniel Oss, ki je med kolegi iz zmagovite ekipe prvi prečkal ciljno črto.

Od ekip s slovenskimi kolesarji je bila najboljša Orica-GreenEdge, pri kateri je debitiral Luka Mezgec. Z zaostankom 25 sekund je zasedla deveto mesto, LottoNL-Jumbo s Primožem Rogličem je zaostal 38 sekund in zasedel 11. mesto, Kristijan Koren in kolegi iz ekipe Cannondala pa so pristali na zadnjem, 23. mestu, zaostali so dve minuti in tri sekunde, potem ko so trije njihovi kolesarji, med drugim tudi Kolumbijec Rigoberto Uran, padli.

Že v drugi etapi bo zagotovo prišlo do sprememb v vrstnem redu, saj se bo končala s ciljnim vzponom.