Pet šivov za Primoža Rogliča

Slovenski kolesar je dirko od Tirenskega do Jadranskega morja začel z nezgodo, pri kateri si je porezal prst.

Objavljeno
09. marec 2017 09.26
jer*Roglič
J. P.
J. P.

Firence - Slovenski kolesar Primož Roglič je, kot navaja STA, pred včerajšnjim uvodom v dirko od Tirenskega do Jadranskega morja, ekipnim kronometrom, staknil neprijetno poškodbo prsta, ureznina je zahtevala pet šivov. Ali (in kako) bo nadaljeval preizkušnjo, se pri njegovem delodajalcu, moštvu LottoNL-Jumbo, še odločajo.

»Bila je nesreča. Ko sem peljal na štartno rampo, je nekdo nenadoma odprl vrata vozila. Trčil sem vanja in si porezal prst. V ekipni vožnji na čas sem lahko štartal, a v cilju sem dobil pet šivov. Upam, da se bom v prihodnjih dneh lahko boril naprej,« je nezgodo komentiral 27-letnik, v minuli sezoni zmagovalec etape na Giru, sedmi na evropskem prvenstvu in deseti na olimpijskem kronometru.

»V ekipnem kronometru smo vozili dobro, na vso moč. Zdaj bomo čakali in videli, kako se bom počutil,« je še poudaril Roglič, ki si je od te dirke svetovne serije veliko obetal in jo tudi postavil med poglavitne cilje sezone. »Kompliment vsem ljudem na dirki in našim kolesarjem. Ekipa se je izjemno osredotočila in dobro odpeljala ekipni kronometer, predvsem zato, ker je ta preizkušnja pomemben Primožev cilj,« pa je pristavil športni direktor Addy Engels