Po Avstraliji: Ewan dobil ciljni dvoboj s Saganom

Tudi v tretji etapi kolesarske dirke Down Under je zmagal avstralski šprinter Caleb Ewan.

Objavljeno
19. januar 2017 08.48
CYCLING-AUS-UCI-TDU
Š. Ro.
Š. Ro.

Perth - Na kolesarski dirki Po Avstraliji, prvi dirki svetovne serije v novi sezoni, je že drugo etapno zmago osvojil domači šprinter Caleb Ewan. Tokrat je član moštva Orica-Scott in sotekmovalec Luke Mezgeca v ciljnem šprintu premagal prvega favorita, Slovaka Petra Sagana (Bora). Caleb je zmagal že v uvodni etapi, skupno pa ima na domači dirki že pet zmag. V 144 km dolgi etapi od Glenelga do Victor Harbourja je tretje mesto osvojil Italijan Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida).

Ewan in Sagan sta se nekaj kilometrov pred ciljem izognila množičnemu padcu, v katerega se je zapletel Španec Gorka Izaguirre. Slednji tako ni izgubil veliko časa v skupni razvrstitvi, v kateri je sicer vodstvo zadržal Avstralec Richie Porte, zmagovalec včerajšnje druge etape. Kolesar ekipe Sky ima 20 sekund prednosti pred Špancem.

»Težko se je bilo pobrati po včerajšnji težki etapi,« je priznal 22-letni Avstralec, ki je moral včeraj garati za ekipo, tokrat pa znova dobil priložnost v šprintu. »Precej nazaj sem zdrsnil in se tri četrt dneva pobiral. To, da smo bili v močnem pobegu, mi gotovo ni pomagalo,« je povedal Ewan.

Na dirki nastopata tudi dva slovenska kolesarja; danes je bil uspešnejši Marko Kump (Abu Dabi), ki je bil z zaostankom 19 sekund za Ewanom 89., Janez Brajkovič (Bahrajn-Merida) pa je z zaostankom 1:39 minute končal na 110. mestu. Skupno je Brajkovič 71. (+3:55), Kump pa 117 (+11:52).

Po Avstraliji, (2. UWT), 3. etapa (Glenelg-Victor Harbor, 144 km):

1. Caleb Ewan (Avst, Orica-Scott) 3:24:45

2. Peter Sagan (Slk, Bora-Hansgrohe)

3. Niccolò Bonifazio (Ita, Bahrain-Merida)

4. Danny van Poppel (Niz, Sky)

5. Edward Theuns (Bel, Trek-Segafredo)

6. Nikias Arndt (Nem, Sunweb)

7. Sean De Bie (Bel, Lotto Soudal)

8. Lorrenzo Manzin (Fra, FDJ)

9. Ruben Guerreiro (Por, Trek-Segafredo)

10. Baptiste Planckaert (Bel, Katjuša-Alpecin)

89. Marko Kump (Slo, UAE Abu Dhabi) 0:19

110. Janez Brajkovič (Slo, Bahrain-Merida) 1:39