Po Avstraliji: Kump tretji v zadnji etapi, zmaga Porteju

V skupni razvrstitvi je bil Marko Kump na 109. mestu, boljši je bil Janez Brajkovič na 47. mestu.

Objavljeno
22. januar 2017 09.38
CYCLING-AUS-UCI-TDU
A. V.
A. V.
Adelaide - Slovenski kolesar Marko Kump (Abu Dhabi) je v šesti, zadnji etapi dirke po Avstraliji v Adelaidi osvojil tretje mesto. Etapa se je po 90 krožnih kilometrih v Adelaidi končala s sprintom, zmagal je domačin Caleb Ewan (Orica Scott) pred Slovakom Petrom Saganom (Bora-Hansgrohe). Skupno zmago je osvojil Avstralec Richie Porte (BMC Racing).

Porte je za prvo zmago na dirki Down Under na zadnji etapi varno končal v glavnini, saj si je zmago zagotovil že pred tem, ko je majico vodilnega oblekel v tretji etapi. Kolesarji so tokrat opravili 20 krogov po mestu, v ekipnem sprintu je bil drugi Sagan, takoj za njim pa Kump, ki je tako prišel še do ene visoke uvrstitve na tej dirki, potem ko je bil na uvodni etapi četrti.

V sprinterski razvrstitvi je Kump končal na desetem mestu, skupno pa na 109. mestu z zaostankom 25 minut in 39 sekund. Boljši v skupni razvrstitvi je bil med Slovenci Janez Brajkovič (Bahrain Merida), ki je bil 47. (+6:05). Na zadnji etapi je Brajkovič v času zmagovalca osvojil 59. mesto.

"Dirka je bila zame letos v redu. Neverjetno je, da sem zmagal, potem ko sem bil v prejšnjih letih samo blizu zmagi. Na olimpijskih igrah v Riu sem padel, se polomil in zato je bilo res težko najti motivacijo za to dirko. A na koncu se je izšlo, zmaga mi res veliko pomeni," je po zadnji etapi dejal 31-letni Porte.