Po Dubaju: Vivianiju etapna zmaga in majica vodilnega

Edini slovenski kolesar na dirki Jan Polanc, član Lampre-Meride, v skupnem seštevku drži 42. mesto.

Objavljeno
04. februar 2016 16.02
J. P.
J. P.

Dubaj - Kolesarska dirka po Dubaju, ki se je začela včeraj z uvodnim zmagoslavjem Nemca Marcela Kittla (Etixx-QuickStep), se je danes nadaljevala s 183 kilometrov dolgo kraljevsko drugo etapo (Dubaj-Palm Jumeirah), s katero je najhitreje opravil Italijan Elia Viviani. Član Skya je imel v finišu močnejše noge od treh rojakov, ki so se mu prilepili na hrbet - Sache Modola (Lampre-Merida), Giacoma Nizzola (Trek-Segafedo) in Andree Guardinija (Astana), s čimer je prevzel tudi skupno vodstvo. Do danes vodilni Kittel drži enak čas, tretjeuvrščeni Nizzolo pa zaostaja dve sekundi.

Slovenske barve na preizkušnji brani 23-letni član Lampre-Meride Jan Polanc, ki je danes ciljno črto prečkal na 42. mestu v času zmagovalca, v skupnem seštevku pa je ravno tako uvrščen na 42. mesto. V konkurenci mladih kolesarjev je ta hip deveti, za vodilnim Maročanom Soufianejem Haddijem (Skydive) pa zaostaja šest sekund. Jutri čaka udeležence 172 kilometrov dolga tretja etapa s ciljem v Hatta Damu.

Teroristična grožnja izbrisala dirko v Frankfurtu

Prireditelji kolesarske dirke po Frankfurtu, ki bi morala biti lanskega 1. maja, so morali zaradi terorističnih groženj prireditev odpovedati, zaradi česar so ostali brez zaslužka v višini več kot 10.000 evrov. Tradicionalna preizkušnja je odpadla, ker je nek zakonski par zagrozil z bombnim napadom. Organizatorji poudarjajo, da so imeli ob tej neslani šali še srečo, da jih niso zapustili zvesti pokrovitelji, dirka pa bo letos tako lahko na sporedu v spomladanskem terminu. Proti omenjenemu paru od 21. januarja poteka proces na frankfurtskem sodišču.