Po Golčerju še Katrašnik

Obetavni 20-letni dosedanji kolesar kranjske Save si bo po novem kruh služil v Novem mestu pri Adrii Mobil.

Objavljeno
21. oktober 2015 18.21
iza/po sloveniji
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Novo mesto - Novomeški kolesarski klub Adria Mobil se pred novo tekmovalno sezono pospešen krepi. Potem ko mu je zvestobo že obljubil Jure Golčer, je šel po njegovi poti tudi zelo obetavni Gašper Katrašnik, ki je doslej branil barve kranjske Save. Dvajsetletnik, ki bo stopil v velike čevlje Marka Kumpa, se je že izkazal v mlajših kategorijah, saj je bil pred tremi leti peti mladinec v Evropi, na letošnjem prvenstvu stare celine pa je zasedel sedmo mesto med mlajšimi člani. V minuli sezoni je vpisal tudi eno člansko zmago in se obenem kot najboljši Slovenec na četrtem mestu izkazal na veliki nagradi Kranja.

»Gašper je mlad, perspektiven kolesar, soliden na vzponih in hiter v zaključkih, kar je odlična kombinacija. Že lani je bil na seznamu želja in bi se lahko letos veliko naučil od Kumpa. Z njegovim angažmajem imamo v klubu jedro slovenske reprezentance do 23 let za prihodnje leto. Pri nas bo imel odlične razmere, da se razvije v vrhunskega kolesarja,« je prepričan trener Adrie Mobil Boštjan Mervar.

»Prestop v novomeški kolektiv vidim kot skok na višjo stopničko v karieri. Nova ekipa in novo okolje mi bosta vlila še dodatno motivacijo za delo. Verjamem, da se bom veliko naučil, napredoval in da se bomo tudi z moštvenimi kolegi dobro razumeli. Če bo vse delovalo, kot je treba, bodo zagotovo prišli tudi rezultati,« pa je za STA poudaril Katrašnik.