Po Katarju: Cavendishu dirka po še tretji zmagi Kristoffa

S peto etapo se je končala kolesarska dirka Po Katarju. Od Slovencev je najvišje končal Marko Kump.

Objavljeno
12. februar 2016 16.57

Doha - Zmagovalec 15. kolesarske dirke Po Katarju je Britanec Mark Cavendish (Dimension Data). V zadnji, peti etapi od Sealine Beach Resorta do Doha Cornicheja, dolgi 114 km, je ubranil majhno prednost pred Norvežanom Alexandrom Kristoffom in zdržal majico vodilnega.

Kristoff (Katjuša) je sicer dobil ciljni šprint za zadnjo etapno zmago, sicer že tretjo na tej dirki. Tako si je priboril bonus desetih sekund, toda Cavendish je končal ob njegovi rami, dobil bonus pestih sekund in tako za pet sekund ubranil vodstvo v skupni razvrstitvi pred Norvežanom.

Tretje mesto je v ciljnem šprintu osvojil Belgijec Roy Jans, v skupni razvrstitvi pa je bil tretji njegov rojak Greg Van Avermaet.

Marko Kump, ki je bil danes 25. in v cilj je prišel v času zmagovalca je v skupni razvrstitvi končal na 37. mestu (4:23). Drugi kolesar italijanske ekipe Lampre Merida Luka Pibernik pa je bil z osmimi sekundami zaostanka 50., skupno pa končal na 69. mestu.

Matej Mohorič, še tretji Slovenec na dirki in tretji član Lampreja, je katarsko preizkušnjo končal po prvi etapi, ko je padel in si zlomil komolec.