Po Katarju: množični padec v 2. etapi, zmaga Kristoffu (VIDEO)

V ciljnem šprintu druge etape kolesarske dirke Po Katarju je Marka Cavendisha po fotofinišu ugnal Alexander Kristoff.

Objavljeno
09. februar 2016 15.56
Š. Ro.
Š. Ro.

Doha - Po zmagi v uvodni etapi kolesarske dirke Po Katarju je bil britanski zvezdnik Mark Cavendish blizu uspeha tudi v 2. etapi. V 135 km dolgi preizkušnji v severnem delu Dohe je bil namreč najboljši Norvežan Alexander Kristoff, član ruske Katjuše, ki je imel več moči od vodilnega v skupni razvrstitvi.

Dvoboj med Cavendishem in Kristoffom je bil tako tesen, da je o zmagovalcu odločil fotofiniš. Na tretjem in četrtem mestu sta končala Belgijca Roy Jans in Greg van Avermaet.

Slovenca Luka Pibernik in Marko Kump, oba kolesarja Lampre-Meride, sta prišla skozi cilj na 20. in 40. mestu. Matej Mohorič, tretji Slovenec Lampreja, ki je dirkal po Katarju, je dirko končal v ponedeljek, ko je v padcu utrpel zlom komolca.

V skupnem seštevku je Cavendish zadržal majico vodilnega, Kristoff na drugem mestu zaostaja pet sekund. Italijan Sacha Modolo je tretji z zaostankom 14 sekund. Kump je 25. (+2:04), Pibernik 72. (+12:14).

Etapo je sicer v zaključku zaznamoval množični padec, ko so se številne ekipe borile za čim boljši položaj za zaključni šprintNekaj kolesarjev je poškodovanih, vendar pa na vrstni red padec ni vplival.

Jutri se bodo kolesarji pomerili v kronometru, na 11 km dolgi progi na motociklistični stezi Losail.