Po Katarju: Terpstra ponovil lanski scenarij

Edini slovenski predstavnik na kolesarski dirki po Katarju, Borut Božič, končal na 42. mestu.

Objavljeno
13. februar 2015 20.45
Posodobljeno
13. februar 2015 20.45
CYCLING-QAT-TOUR-MEN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Doha - Nizozemski kolesar Niki Terpstra, član moštva Etixx-QuickStep, je končni zmagovalec dirke po Katarju, s čimer je ubranil lansko zmago in postal prvi po belgijskem zvezdniku Tomu Boonenu, ki je s tekmeci opravil dvakrat zapored. Za ekipo QuickStepa pa je to že osmi uspeh na tej preizkušnji v zadnjem desetletju.

Zadnjo, šesto etapo je v ciljnem šprintu dobil Irec Sam Bennett (Bora-Argon), družbo sta mu na zmagovalnem odru delala Italijan Andrea Guardini (Astana) in Francoz Nacer Bouhanni (Cofidis), Terpstra pa je ciljno črto prečkal kot 25. v času zmagovalca. V skupnem seštevku je prvega izzivalca, Poljaka Macieja Bodnarja (Tinkoff-Saxo), pustil za seboj za šest sekund, tretjeuvrščeni Norvežan Alexander Kristoff (Katjuša) je zamudil še dodatne tri sekunde.

Slovenske barve je zastopal edinole član Astane Borut Božič, ki je današnjo zadnjo etapo sklenil na 87. mestu z dvanajstimi sekundami zaostanka za Bennettom, v skupnem seštevku pa z malce več kot šestminutno zamudo zadržal 42. mesto med 132 uvrščenimi.