Po Katarju: smola enega, zmaga drugega Norvežana

Po četrti etapi dirke Po Katarju je skupno vodstvo znova prevzel Britanec Mark Cavendish. Etapna zmaga Alexandru Kristoffu.

Objavljeno
11. februar 2016 17.27
Š. Ro.
Š. Ro.

Doha - Norveški kolesar Edvald Boasson Hagen se je v majici vodilnega tudi v četrti etapi, 189 km dolgi preizkušnji od Fort Al Zubaraha do Madinata Al-Shamala, peljal proti nov vrhunski uvrstitvi, a je deset kilometrov pred ciljem zaradi predrte zračnice in menjave izgubil precej časa. S tem je izgubil možnosti za obrambo skupnega vodstva, prebil se je le do prve zasledovalne skupine.

Druga etapne zmage na letošnji dirki se je veselil njegov rojak Alexander Kristoff. V šprintu je ugnal Belgijca Grega van Avermaeta in moštvenega sotekmovalca pri Katjuši Italijana Jacopa Guarnierija.» Moštvo je res dobro opravilo delo. V zadnjem kilometru sem imel dobro hitrost, imel sem lepe možnosti za sprint in sem moral le paziti, da ostanem spredaj,« je dejal Kristoff.

Majico vodilnega je znova prevzel Britanec Mark Cavendish, ki je bil v cilju peti v času zmagovalca. A ima le dve sekundi naskoka pred van Avermaetom. Kristoff pa je zdaj četrti v skupnem seštevku, ima pa devet sekund zaostanka.

Slovenca na dirki sta danes etapo končala skupaj v prvi zasledovalni skupini z zaostankom 45 sekund. Marko Kump je bil 42., njegov sotekmovalec v ekipi Lampre Merida Luka Pibernik pa 43. Skupno je Kump 39. (+ 4:17), Pibernik pa 71. (+ 13:43).

Dirka se bo končala v petek s 114 km dolgo etapo v oklici Dohe, ker pa bodo kolesarji prevozili deset krogov, bo razplet zaradi bonifikacij negotov do konca.