Po Langkawiju: Brajkovič pred sklepnim dejanjem skupno osmi

Tretjo etapno zmago letos v Maleziji je vpisal italijanski kolesar Andrea Guardini, v glavnini tudi Janez Brajkovič.

Objavljeno
01. marec 2016 19.47
J. P.
J. P.

Parit Sulong - Predzadnja etapa dirke po malezijskem otočju Langkawi (2.HC) ni premešala kart pri vrhu v skupnem seštevku. Po 202,3 kilometra kolesarjenja na progi med Serembanom in Parit Sulongom je imel v ciljnem šprintu glavnine, v kateri je bilo 81 udeležencev, najmočnejše noge Astanin Italijan Andrea Guardini, za katerega je to že tretja letošnja etapna zmaga na tej dirki, možnosti za končni uspeh pa je zapravil z manj prepričljivima nastopoma v gorski četrti etapi in včeraj.

Danes sta mu v cilju najbolj za ovratnik dihala rojaka Jakub Mareczko (Southeast-Venezuela) in Andrea Palini (Skydive-Al Ahli), v glavnini pa je bil tudi edini slovenski predstavnik Jani Brajkovič (UnitedHealthCare) na 45. mestu, ki je v skupnem seštevku še vedno osmi z 22 sekundami zaostanka za vodilnim Južnoafričanom Reinardtom Jansejem van Rensburgom (Dimension Data). Prva zasledovalca sta sicer Kulumbijca Daniel Alexander Jaramillo, Brajkovičev moštveni kolega, ki zaostaja enajst sekund, in Miguel Angel Lopez (Astana), ki zamuja še sekundo več. Jutri bo na sporedu še najbolj ravninska zadnja etapa na 119 kilometrov dolgi progi med Batu Pahatom in Melako.

IZIDI SEDME ETAPE

1. Andrea Guardini (Ita, Astana) 4;47:12
2. Jakub Mareczko (Ita, Southeast-Venezuela)
3. Andrea Palini (Ita, Skydive-Al Ahli)
4. Mohd Hariff Saleh (Male, Terengganu)
5. Rienardt Janse van Rensburg (JA, Dimension Data)
45. Janez Brajkovič (Slo, UnitedHealthCare) - vsi v času zmagovalca

SKUPNO (7/8)

1. Tretjo etapno zmago letos v Maleziji je vpisal italijanski kolesar Andrea Guardini, v glavnini tudi Janez Brajkovič. 25;48:29
2. Daniel Alexander Jaramillo (Kol, UnitedHealthCare) + 0:11
3. Miguel Angel Lopez (Kol, Astana) 0:12
4. George Harper (VB, One Pro) 0:16
5. Jesper Hansen (Dan, Tinkoff) 0:20
8. Janez Brajkovič 0:22