Po Omanu: Hagnu že druga etapa, Nibali ostal vodilni

V peti etapi kolesarske dirke Po Omanu je slavil Norvežan Edvald Boasson Hagen. Jani Brajkovič v času zmagovalca.

Objavljeno
20. februar 2016 15.06
Š. Ro.
Š. Ro.
Maskat - Norveški kolesar Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) je bil najboljši v peti etapi dirke po Omanu. Na 119,5 km dolgi preizkušnji je izkoristil svoje šprinterske sposobnosti in bil najhitrejši v skupini 40 kolesarjev, kolikor se jih je po zadnjem vzponu borilo za zmago. Drugo mesto je na koncu osvojil Belgijec Greg van Avermaet, tretjega pa Italijan Marco Canola. Za Norvežana je to sicer že druga etapna zmaga na dirki.

Kolesarji so v današnji etapi morali premagati tri vzpone, na Bousher Al Amerat je na vso moč napadel Francoz Romain Bardet, toda skupno vodilni Italijan Vincenzo Nibali in njegovi kolegi iz Astane so imeli vse pod nadzorom. Nibali ima sicer pred Bardetom v skupnem seštevku 15 sekund prednosti, Danec Jakob Fuglsang na tretjem mestu zaostaja 24 sekund.

V času zmagovalca je etapo končal Janez Brajkovič (UnitedHealthcare), ki je zabeležil 31. mesto, skozi cilj je prišel v času zmagovalca. Luka Pibernik je bil 55., zaostal je 3:48 minute, njegov moštveni kolegi pri Lampreju Marko Kump je bil 127., zaostal je enajst minut in 59 sekund. Skupno je najvišje Brajkovič na 18. mestu (+3:18), Pibernik je 40. (+13:08), Kump pa 114. (+37:55).

Omanska dirka se bo končala v nedeljo, ko bodo priložnost za odmeven rezultat imeli šprinterji.