Po Omanu: Nibaliju končna zmaga, Kump osmi

Končala se je kolesarska dirka Po Omanu. Zadnjo etapo je osvojil Norvežan Alexander Kristoff, zmago pa potrdil Italijan Vincenzo Nibali.

Objavljeno
21. februar 2016 13.40
Š. Ro.
Š. Ro.

Maskat - Zmagovalec kolesarske dirke Po Omanu je Italijan Vincenzo Nibali. V zadnji etapi je zanesljivo potrdil skupno vodstvo, ko je v cilj prišel z glavnino. Drugouvrščenega Francoza Romaina Bardeta ugnal za 15 sekund, moštvenega kolega pri Astani Danca Jakoba Fuglsanga na tretjem mestu pa za 24.

Zadnjo etapo je sicer osvojil Norvežan Alexander Kristoff. To je bila zanj druga etapna zmaga na tej dirki, v sezoni pa že peta. Za njim sta končala dva kolesarja Giant-Alpecina, Belgijec Zico Waeytens na drugem in Danec Soren Kragh Andersen na tretjem mestu. Nibali je končal na 21. mestu, prav tako v času Kristoffa.

Z osmim mestom se je po 130,5 km izkazal Slovenec Marko Kump, kolesar italijanske ekipe Lampre-Merida, ki je prišel v cilj v času zmagovalca. Janez Brajkovič (UnitedHealthcare) je bil 49. in je zaostal 15 sekund, tako kot tudi Luka Pibernik (Lampre-Merida), ki je osvojil 60. mesto.

Brajkovič je v skupni razvrstitvi zadržal 18. mesto (+3:33), Pibernik 40. (+13:23), Kump pa je dirko končal na 110. mestu (+37:55).