Po Romandiji: Sky začel najhitreje, Špilakova Katjuša le pet sekund zadaj

Kolesarji so za uvod dirke po Romandiji opravili z ekipno vožnjo na čas, najboljši je bil Sky na čelu s Chrisom Froomom.

Objavljeno
28. april 2015 23.29
CYCLING-SUI-ROMANDIE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Lozana - Kolesarji so za uvod dirke po Romandiji opravili z ekipno vožnjo na čas, na 19-kilometrski progi med krajema Le Sentier in Juraparc pa je bil najprepričljivejši Sky na čelu s Chrisom Froomom, ki na tej preizkušnji lovi tretjo zaporedno zmago. Britansko moštvo je sicer štartalo zadnje in je zgolj za dobre pol sekunde odpravilo avstralsko ekipo Orica-GreenEdge.

Tretje mesto je s petsekundnim zaostankom zasedla Katjuša, pri kateri si kruh služi tudi Simon Špilak, medtem ko je Giant-Alpecin z drugim slovenskim predstavnikom Luko Mezgecem končal na trinajstem mestu, zamudil pa 50 sekund. Le malo več torej kot favorizirani Movistar! Med posamezniki bo v jutrišnji etapi s številnimi vzponi na 168 kilometrov dolgi progi od Applesa do St. Imierja rumeno majico nosil član Skya Geraint Thomas.

Visoke načrte ima predvsem Špilak, ki je po Romandiji že dobil tri etape, leta 2010 je preizkušnjo dobil, v minulih dveh izvedbah pa bil obakrat drugi.

PO ROMANDIJI

1. etapa (ekipna vožnja na čas)

1. Team Sky (VB) 21:19,13
2. Orica-GreenEdge (Avst) + 0,63
3. Team Katjuša (Rus - Simon Špilak) 0:05
4. Team Etixx-Quick Step (Bel) 0:14
5. Astana Pro Team (Kaz) 0:17
6. BMC Racing Team (ZDA) 0:19
13. Team Giant-Alpecin (Nem - Luka Mezgec) 0:50

V Šenčurju Otoničar

Na kriteriju za 17. veliko nagrado Šenčurja je bil najprepričljivejši šprinter Radenske Martin Otoničar (36 točk), najbolj pa sta se mu približala oba legionarja, Luka Pibernik (Lampre-Merida) in Aldo Ino Ilešič (Vorarlberg). Dirko, ki jo je popestrilo tudi nekaj dežnih kapelj, je končalo zgolj 15 tekmovalcev. Med starejšimi mladinci si je zmago zagotovil Tilen Finkšt (Radenska), med mlajšimi pa Nik Čemažar (Sava).