Po Utahu: Danielson tik pred ubranitvijo lanske zmage, Slovenca v ozadju

Slovenska kolesarja na dirki po Utahu Matej Mohorič in Jure Kocjan na šesti etapi nista mogla v ospredje.

Objavljeno
10. avgust 2014 09.49
uho*Mohoric KOLESARSTVO - Državno prvenstvo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Snowbird - Pred kolesarji na dirki po Utahu je le še zadnja, 126 kilometrov dolga etapa v smučarskem Park Cityju, najbolje pa kaže 36-letnemu veteranu moštva Garmin-Sharp Thomasu Danielsonu, ki ima v skupnem seštevku kar 56 sekund prednosti pred rojakom in še enim »fosilom«, neuničljivim 42-letnim Chrisom Hornerjem. Če bo zadržal rumeno majico, bo Danielson, ki je letos s tekmeci opravil na četrti etapi, ubranil lansko zmago na tej preizkušnji. To bi bilo že osmo ameriško zmagoslavje na jubilejni deseti izvedbi preizkušnje po Utahu.

Tudi šesto etapo na 173 kilometrov dolgi progi med Salt Lake Cityjem in Snowbirdom je najbolj zaznamoval »starec«, 37-letni Avstralec Cadel Evans, član BMC in zmagovalec francoske pentlje leta 2011. Dve sekundi za njim je ciljno črto prečkal domači as Jose Rosskopf (Hincapie Development), tretjeuvrščeni Avstrijec Riccardo Zoidl (Trek Factory) je zamudil šest sekund. Danielson je bil šesti.

Slovenska predstavnika na predzadnji etapi nista krojila vrha, tokrat je bil uspešnejši Matej Mohorič (Cannondale), ki je z 22 minutami in 38 sekundami zaostanka zasedel 47. mesto, medtem ko je Jure Kocjan (SmartStop) obtičal na 82., v cilj pa prikolesaril 29 minut pozneje kot zmagovalec. V skupnem seštevku je Kocjan 52., Mohorič pa 66.