Policija opozarja: brez »sebkov« s kolesarji

Ob robu današnje osme mednarodne kolesarske dirke Hrvaška-Slovenija so se oglasili tudi novomeški policisti.

Objavljeno
30. avgust 2015 14.17
Po Sloveniji Šport
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Novo mesto - Policijska uprava Novo mesto je ob robu današnje osme mednarodne kolesarske dirke Hrvaška-Slovenija od Zagreba do Novega mesta izdala posebno opozorilo, s katerim možem postave naroča, naj bodo še posebej pozorni tudi na tiste gledalce ob trasi, ki bi lahko ogrozili varnost kolesarjev s fotografiranjem sebkov (selfiejev).

Preizkušnja se je sicer začela opoldne, prve udeležence pa na območju Dobove pričakujejo nekaj pred 13. uro, medtem ko je zaključek v osrčju Dolenjske predviden okrog 16.30. Resda bodo prvi kolesarji v Novem mestu že nekaj po 14. uri, a bodo nato opravili še krožne vožnje na relaciji Žabja vas-Ločna-Mačkovec-Otočec-Struga-Ratež, ki se bodo končale s šprintom iz Lešnice proti novomeškemu Glavnemu trgu.

Policija je vse udeležence v prometu opozorila na močno oviran promet med 12. in 17. uro na trasi dirke, prav tako v središču Novega mesta, predvsem na Glavnem trgu, zato naj spoštujejo odredbe in navodila redarjev, policistov, vozil s prednostjo in spremstvom ter spremenjeno prometno signalizacijo. »Tiste, ki bodo ogrozili varnost udeležencev v prometu z izpostavljanjem ob iskanju najboljšega kadra za samofotografiranje, bodo policisti ustrezno kaznovali,« opozarjajo na PU Novo mesto.