Priletna Britanka poslala aduta Giant-Alpecina na bolniško

John Degenkolb je skoraj izgubil prst, zlomljeno ima tudi koželjnico. Haga z globokimi ranami na prsih, vratu, bradi in obrazu.

Objavljeno
26. januar 2016 08.30
Posodobljeno
26. januar 2016 09.05
CYCLING-ESP-GIANT-ACCIDENT
G. L.
G. L.

Madrid − Šest kolesarjev nemškega moštva Giant-Alpecin, pri katerem je še lani nastopal Jan Polanc, je v soboto pristalo v bolnišnici po prometni nesreči v kraju Benigembla v bližini španskega Alicanteja. Čeprav so tamkajšnji mediji sprva poročali, da je šesterico zbil moški, je španski časnik As zdaj razkril, da je policija za nesrečo sinoči okrivila 73-letno Britanko.

Ob bližnjem srečanju z njenim avtomobilom je najbolj nastradal zmagovalec lanskih klasik Milano - San Remo in Paris - Roubaix John Degenkolb, ki bo zaradi poškodbe roke na stranskem tiru preživel vsaj tri mesece in posledično ne bo mogel braniti zmag na omenjenih dirkah.

Poleg Nemca so bili v nesrečo vpleteni še njegov rojak Max Walscheid, Francoz Warren Barguil, Američan Chad Haga, Šved Fredrik Ludvigsson in Nizozemec Ramon Sinkeldam. Barguil, Ludvigsson, Sinkeldam in Walscheid so v nedeljo zapustili bolnišnico in bodo zdravljenje nadaljevali doma, Haga in Degenkolb pa sta morala ostati v bolnišnični oskrbi.

Neprevidna voznica je po poročilih španskih medijev vozila po napačni strani ceste, tamkajšnja policija jo je zato obtožila nespametne vožnje in jo za kratek čas pridržala. »Mogoče je šlo za trenutek pozabljivosti in je vozila po strani ceste, na katero je navajena doma. Toda tu vozimo po nasprotni strani, takšno nepremišljeno dejanje pa je skoraj stalo življenja,« je za As povedal neimenovani vir. Eden od vodilnih španskih časnikov še poroča, da ženska sicer pol leta preživi v Veliki Britaniji, pol leta pa v Španiji.

Degenkolb skoraj ob prst na roki

Najhujše posledice v prometni nesreči sta, kot rečeno, utrpela Degenkolb in Haga, ki še naprej okrevata v bolnišnici. 27-letni Nemec ima zlomljeno koželjnico, še huje pa je nastradal njegov levi kazalec, ki mu ga je kirurg Pedro Cavadas moral prišiti nazaj na roko.

Sloviti Španec, ki je najbolj znan po tem, da je leta 2011 kot prvi kirurg opravil dvojno transplantacijo noge, pet let prej tudi dvojno transplantacijo roke, je nemškega kolesarja operiral kar tri ure. »V teoriji se lahko vrne k dirkam v roku treh mesecev. Njegovo navadno življenje je dirkanje na najvišji ravni, zato bo njegova rehabilitacija nekoliko daljša kot pri drugih,« je dejal Cavadas.

Hude poškodbe je utrpel tudi Američan Chad Haga, in sicer globoke rane na prsih, vratu, bradi in obrazu, z njegovo zlomljeno ličnico pa se bodo kirurgi na operacijski mizi ukvarjali konec tedna.