Primož Roglič na Nizozemskem začel z zmago!

Roglič se je z višinskih priprav v Sierri Nevadi očitno vrnil v odlični formi, saj je dobil prolog na dirki ZLM Tour.

Objavljeno
14. junij 2017 22.12
suhadolnik roglič
Nejc Grilc
Nejc Grilc

Westkapelle - Primož Roglič je bil pred začetkom nizozemskega ZLM Toura tihi favorit za zmago, a je hkrati na dirko prišel kot uganka, saj ima za sabo težek pripravljalni blok na višini v Sierri Nevadi. Rogliču sta očitno trening in počitek dobro dela, saj je 7,5 kilometra dolgo progo v Westkapellu prevozil najhitreje.

Roglič je za tri sekunde ugnal prvega favorita za končno zmago Marcela Kittla in Maximiliana Schachmanna in oblekel prvo majico vodilnega na nizozemski dirki druge kategorije, kjer nastopa zaradi zahtev sponzorjev njegove ekipe LottoNl-Jumbo, ki ima nizozemske korenine. 

V vožnji na čas je Primož Roglič postal pravi specialist, njegov vzpon se je začel z razgibanim kronometrom v Chiantiju na Giru, nadaljeval pa na praktično vseh naslednjih vožnjah na čas. Letos je šel Zasavec še korak dlje in zablestel tudi na izjemno hitrih in tehničnih prologih, kakršen je bil na začetku dirke ZLM Tour. Roglič tako postaja eden od kandidatov za prvo rumeno majico na dirki po Franciji prihodnji mesec, ki se bo z vožnjo na čas začela v Düsseldorfu. Nasproti mu bo stal tudi svetovni prvak v kronometru Tony Martin, a je Roglič že ničkolikokrat dokazal, da mu je, ko je v pravi formi, kos le redkodkdo. 

ZLM Tour je sestavljen iz petih etap, v zadnjih letih pa so si zmage izmenjavali šprinterji in kolesarji, ki blestijo na spomladanskih klasikah. Priprava na julijski Tour, ki je veliki cilj sezone za Rogliča, se je začela na najboljši možen način, Slovencu pa ostaja še dobrih 14 dni, da nekoliko izpili formo in se našpičen poda na štartno črto Toura. Kdove, kam vse lahko Roglič poseže v Franciji ...

To je bila Rogličeva četrta zmaga letos, prve tri je dosegel na dirkah svetovne serije, skupno pa že 12. v krati, a izjemno bogati karieri.