Primož Roglič podaljšal z Lottom do leta 2018

Primož Roglič bo v nizozemski ekipi LottoNl-Jumbo ostal vsaj še do konca naslednje sezone.

Objavljeno
22. februar 2017 10.42
suhadolnik franja
N. Gr.
N. Gr.

Amsterdam - Zmagovalec dirke po Algarvu Primož Roglič je v manj kot enem tednu zabeležil še en velik uspeh. Z nizozemsko ekipo LottoNl-Jumbo je podaljšal pogodbo (vsaj) še do konca sezone 2018. 

Roglič je v ekipo prišel pred začetkom lanske sezone in nase opozoril z etapno zmago na italijanskem Giru. Letošnjo sezono je začel odlično, z zmago na etapni dirki po Algarvu je dokazal, da v Lottu napreduje z velikimi koraki. »Primoža smo v ekipo pripeljali kot neizkušenega kolesarja, ki pa je kazal velik talent. Vanj vlagamo veliko dela in napora, Primož pa nam vrača z izjemnimi rezultati. Je zelo predan kolesar, s katerim si želimo sodelovati še dolgo časa,« je podpis nove pogodbe komentiral direktor ekipe Richard Plugge.

»Zadovoljen sem, da ostajam pri Lottu. Tu imam vse pogoje za učenje in napredek, ki bo prinesel dobre rezultate. Zame se je zanimalo precej ekip, a po ponudbi Lotta nisem veliko razmišljal. Vesel sem, da bomo še naprej sodelovali,« je bil zadovoljen tudi Roglič. Naslednji cilj spomladanskega dela sezone bo nastop na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, kjer bo glede na konfiguracijo terena in etape eden od glavnih favoritov za skupno zmago.