Putin prižgal zeleno luč, Perkins v Tokiu pod rusko zastavo

Ruski predsednik je avstralskemu dirkališčnemu kolesarju Shanu Perkinsu podelil državljanstvo z izredno naturalizacijo.

Objavljeno
18. avgust 2017 13.24
J. P.
J. P.

Moskva - Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj podpisal odlok, s katerim je avstralskemu dirkališčnemu kolesarju Shanu Perkinsu podelil državljanstvo z izredno naturalizacijo. Kot poroča STA, želi 30-letni Perkins, ki se mu ni posrečilo uvrstiti v avstralsko odpravo za lanski Rio, pod rusko zastavo tekmovati na poletnih olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu.

V njegovi domovini nad novo Perkinsovo avanturo niso ravno navdušeni, saj nima nikakršnih sorodstvenih povezav z Rusijo, k prestopu pa ga je napeljal njegov trenažni partner Denis Dmitrijev. Dvakratni svetovni prvak je sicer obljubil, da se bo skušal kar najhitreje naučiti ruščine, a mu zaenkrat še ne gre prav dobro. Ta čas se mudi v St. Peterburgu na državnem prvenstvu na tamkajšnjem velodromu.

Rusija je s Perkinsom dobila izdelanega tekmovalca z izjemnim pedigrejem in izkušnjami v dirkališčnem kolesarstvu. »Ruska zveza mi je ponudila novo priložnost, da sledim svojim sanjam leta 2020 nastopiti na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je leta 1964 že nastopal tudi moj oče,« je na družbenem omrežju komentiral novopečeni ruski državljan in se zahvalil Putinu za velikodušnost.