Renata, pica in pivo za Mezgeca

Kolesar Luka Mezgec: Malo mi je zmanjkalo, vseeno pa sem kar zadovoljen s tretjim mestom.

Objavljeno
27. maj 2015 23.21
CYCLING-ITA-GIRO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Lugano - Če je na letošnji kolesarski dirki Po Italiji od Slovencev prvi eksplodiral Jan Polanc (Lampre-Merida) s spektakularno zmago na peti etapi, je danes svoj veliki trenutek dočakal še Luka Mezgec (Giant-Alpecin), ki ima na Giro sicer že lepe spomine, saj je lani dobil sklepno etapo v Trstu, tokrat pa je bil po 134 kilometrih od Tirana do Lugana tretji, v ciljnem šprintu pa zaostal le za Italijanoma Sacho Modolom (Lampre-Merida) in Giacomom Nizzolom (Trek Factory).

»Pred sklepnim šprintom sem bil v kar dobrem položaju. Šprintati sem začel nekoliko prej, že 250 metrov pred ciljem, ker so zapirali. Malo mi je zmanjkalo. Modolo je bil res močan, tako hiter ni bil še nikoli. Vseeno pa sem kar zadovoljen s tem tretjim mestom. Cel dan smo delali, da smo skupino pripeljali do šprinta. Vselej doslej sem iskal pomoč ekipe, kar je pomenilo, da sem izgubil položaj in moral začeti šprintati iz ozadja. Danes se je kar dobro izteklo,« je strnil vtise 26-letni Kamničan.

Po etapi je zmagovalec dejal, da je na zadnjem vzponu gledal okrog sebe in videl potencialne tekmece za šprinterski obračun, ki so bili po njegovem še bolj upehani kot on. »Vsi smo bili na 'limitu'. On ni dober na vzponih, na pravih v življenju še ni bil v ospredju. Morda je zato tako videl,« mu je vrnil Mezgec. V ponedeljek, ko je bil na Giru prost dan, je slovenski šprinter polnil baterije. »Soproga Renata je bila tu, pica je bila, pivo tudi, vse to mi je dalo novih moči. Upam, da si tudi v Milanu zagotovim dober položaj in poskusim 'borbati' za čim boljši rezultat,« je pripomnil član Gianta.