Roglič na kronometru za deseterico

Vožnjo na čas v zelo močni konkurenci na dirki po Britaniji je Primož Roglič končal na 12. mestu.

Objavljeno
07. september 2017 18.44
afp CYCLING-TOUR-SUI-ROMANDIE
N. Gr.
N. Gr.

Tendring - Kronometer je vsako leto odločilen za končno zmago na dirki ekstra kategorije po Britaniji in tudi letos bo bržkone tako. Dobrih 16 kilometrov dolga posamična preizkušnja v vožnji na čas Primožu Rogliču ni ustrezala, končal je za deseterico.

Roglič se v zadnjih dneh bori z vnetim grlom, zato je izpustil tudi VN Plouayja, kjer bi moral nastopiti, ne pomaga mu niti deževno vreme v Angliji. Kljub temu je zatrdil, da priprave na svetovno prvenstvo niso ogrožene, grlo je le manjša težava, ki mu je preprečila boljši rezultat v Tendringu. V močni konkurenci, kjer je nastopala večina favoritov za medalje na svetovnem prvenstvu (Martin, Kiryienka, Thomas, Kwiatkowski, van Emden, Kung, Campanerts, ...), je dirko končal na 12. mestu, 25 sekund za zmagovalcem Larsom Boomom

Roglič v skupnem seštevku zaostaja za Boomom za 27 sekund in je trenutno 12., do konca pa so na sporedu še tri etape. Na dirki nastopata še dva Slovenca, Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) je bil 26. z 49 sekundami zaostanka, Luka Mezgec (Orica-Scott) pa 74. (+2:13).