Roglič se vrača s Contadorjem

Slovenski kolesar Primož Roglič bo po poškodbi dirkal na Portugalskem.

Objavljeno
16. februar 2016 22.16
Vito Divac
Vito Divac

Faro – Primož Roglič se po slabem mesecu odsotnosti vrača na dirke. Januarsko poškodbo oziroma izpahnjeno ramo na najtežji etapi avstralskega toura je že pozabil, vse moči pa je usmeril na vrhunec sezone – nastop na Giru. »Bolečine v rami še čutim, a sem pripravljen iti naprej. Kako dobro, pa bo pokazala že dirka na Portugalskem,« je sporočil pred današnjim začetkom dirke slovenski kolesar v nizozemskem moštvu Lotto-NL.

Roglič se vrača na dirki po portugalski pokrajini Algarve, na kateri bo sezono začel Alberto Contador (Tinkoff), s svojo drugo dirko v sezoni pa bosta nadaljevala Joaquim Rodriguez (Katjuša) in Fabio Aru (Astana). Etapna dirka bo otvoritvena tudi za Kristjana Korena (Cannondale), ki bo seveda podrejen svojemu novemu kapetanu Rigobertu Uranu. Koren je konec januarja nastopil na štirih dirkah na Mallorci.

Na dirki Po Omanu je v prvi etapi zmagal 23-letni Nizozemec Bob Jungels, favoriti Vincenzo Nibali (Astana), Rui Costa (Lampre) in Tom Dumoulinom (Giant) so zaostali osem sekund. Povsem prazen in brez moči pa je bil Richie Porte (BMC), ki je zaostal za debele tri minute. Med trojico Slovencev je bil v finišu dirke z dvema vzponoma najboljši Jani Brajkovič. Končal je na 32. mestu, za zmagovalcem pa zaostal za 40 sekund.