Roglič spet med hribolazci

Kolesarstvo: Najboljši slovenski kolesar Primož Roglič začel sezono z zmago.

Objavljeno
19. februar 2017 23.54
Vito Divac
Vito Divac
Malhao – Med zmagovalce treh največjih februarskih dirk se je vpisal tudi Primož Roglič. Najboljši slovenski kolosar minule sezone je zmagal na Volti ao Algarve, medtem ko sta bila najboljša na preostalih dveh Belgijec Ben Hermans (Po Omanu) in Alejandro Valverde na Ruti del Sol v Andaluziji.

Roglič je na začetku sezone pokazal nov obraz. Medtem ko je lani zaradi olimpijskih iger in svetovnega prvenstva vse stavil na vožnjo na kronometer, se je letos usmeril v hribe. »Nisem specialist za vožnje na čas. Lani sem se bolj usmeril na vožnjo na kronometer, letos pa se želim v celoti vrniti k svoji prvi specialnosti oziroma vožnji navkreber ter posledično napredovati v generalnih uvrstitvah,« je po 3. času v vožnji na čas na dirki po portugalski pokrajin Algarve odgovoril novinarjem na vprašanje, ali je specialist za uro resnice. V kronometru je sicer oblekel majico in potrdil skupno zmago, ki si jo je zagotovil v dveh gorskih preizkušnjah. V prvi je bil sicer drugi za Ircem Danielom Martinom, v zadnji pa je v boju s Poljakom Michalom Kwiatkowskim in močnim Skyem suvereno ubranil rumeno majico. »Veskozi sem imel ob sebi tri pomočnike, tako da smo nadzorovali dirko. Na zadnjem klancu sem ostal sam, a nisem imel težav,« je povedal o največji zmagi v karieri Roglič, ki je tako na začetku sezone stopil ob bok Valverdeju, Albertu Contadorju, Thibautu Pinotu, Fabiu Aruju, Ruiju Costi in drugim specialistom za enotedenske in tudi tri največje dirke.

»Zmaga je odlična spodbuda za nadaljevanje sezone. Po nesrečnih nastopih na Valenciani, kjer sem sicer pomagal moštvu, a mi ni šlo nič od nog, sem dobil potrdilo, da sem dobro pripravljen za sezono,« je dodal še sedemindvajsetletnik, ki mu je bila to sicer deveta zmaga v karieri profesionalca in tretja v WorldTouru. Lani je bila največja zagotovo v vožnji na čas na Giru d'Italia.

Rogliča v nadaljevanju sezone čakata italijanski dirki – Strade Bianche in enotedenska klasika Tirreno-Adriatico. V slednji želi biti še posebej dober.