Cas odločil, Saganova diskvalifikacija je dokončna

Nemška ekipa Bora-Hansgrohe ni uspela s pritožbo na Mednarodno športno arbitražno razsodišče. 

Objavljeno
06. julij 2017 16.32
Posodobljeno
06. julij 2017 16.32
France Cycling Tour de France
J. M.
J. M.

Pariz - Ekipa Bora-Hansgrohe je vložila pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (Cas). Nemško moštvo je zahtevalo, da se umakne diskvalifikacija Slovaka Petra Sagana z letošnje kolesarske dirke Po Franciji. Svetovni prvak je bil pred dvema dnevoma izključen po tem, ko je v ciljnem šprintu s komolcem odrinil Britanca Marka Cavendisha. Nemci podpirajo stališče svojega kolesarja in menijo, da je Sagan ostal v svoji liniji in ni mogel videti Cavendisha, ki se mu je približeval po desni strani. Pri Bora-Hansgroheju so pričakovali, da bo Cas hitro sprejel odločitev in da bo Slovaku dovolil nadaljevati Tour kljub temu, da je zaradi diskvalifikacije izpustil včerajšnjo in današnjo etapo.

Incident se je zgodil v četrti etapi, ko je Sagan s komolcem odrinil Britanca, ki se je nato zapletel v ogrado in se raztreščil po tleh. Slovaški zvezdnik je po etapi odšel do klubskega avtobusa poškodovanega zmagovalca tridesetih etap na tej dirki in se mu opravičil. Oba tekmovalca sta zaključila Tour, prvi torej zaradi diskvalifikacije, drugi pa zaradi zloma rame.   

Kmalu po koncu današnje etape, ki jo je dobil Nemec Marcel Kittel, pa je prišla tudi dokončna odločitev o nadaljnji usodi Sagana. Prošnja nemške ekipe je bila zavrnjena, tako da Slovak dokončno ostaja brez možnosti za to, da bi še šestič zapored v Pariz pripeljal zeleno majico. STA poroča, da je Cas v izjavi suhoparno zapisal, da je »zavrnil urgentno zahtevo slovaškega kolesarja in njegove ekipe«.