Saganu do stotice manjka le še ena zmaga, Korenov beg ni uspel

Kolesarski zvezdnik Peter Sagan je zmagovalec tretje etape BinckBanck toura.

Objavljeno
09. avgust 2017 19.34
L. Z.
L. Z.
Bruselj - Slovaški kolesar Peter Sagan je bil najboljši že v četrtek, ko je dobil uvodno etapo BinckBank toura, danes pa je ponovno zmagal. V sprintu tretje, 186 kilometrov dolge etape s ciljem v Ardooieju je imel več moči od Belgijca Edwarda Theunsa in Francoza Rudyja Barbiera, ki sta bila drugi in tretji.

Zanimivo, da je Sagan v etapi s ciljem v Ardooieju zmagal že lani. Danes se je veselil 99. zmage v karieri.

Četrti je bil Nizozemec Dylan Groenewegen, preostali favoriti pa se v hektičnem sprintu niso znašli, med najboljšo deseterico ni bilo ne Nemcev Andreja Greipla in Marcela Kittla ne Francoza Arnauda Demareja in še nekaterih drugih dobrih sprinterjev, nekatere izmed njih je v zaključku zaustavil skupinski padec, poroča STA.

"Za nami je nor dan. Etapa me je spomnila, da dirkamo v Belgiji. Nervoza, dež, veter, kot da tekmujemo na spomladanski klasiki. Na koncu še padec, ki pa smo se mu na srečo izognili. Zaenkrat sem zelo zadovoljen z dirkanjem, sem pri vrhu skupnega seštevka, a zagotovo bo prišel dan, ko sprinta ne bo, ko se bom razdelili na več skupin, razlike na cilju pa bodo večje," je dejal Sagan.

Med najboljšimi ni bilo slovenskih predstavnikov, z dolgim begom skupaj s še petimi tekmovalci, ki se je končal šest kilometrov pred ciljem, pa je nase opozoril Kristijan Koren (Cannondale Drapac).

V skupnem seštevku še naprej vodi zmagovalec torkovega kronometra Švicar Stefan Küng (BMC), ima štiri sekunde prednosti pred Poljakom Maciejem Bodnarjem, Sagan pa se je po zaslugi bonifikacijskih sekund prebil na tretje mesto, zaostaja pet sekund.

Slovak lahko jubilej slavi že v četrtek s startom in ciljem v Lanakenu, v četrti etapi namreč prav tako napovedujejo sprint.