San Luis: Mareczku zadnja etapa, Quintani skupna zmaga

Italijan Jakub Mareczko je zmagovalec zadnje etape dirke po San Luisu, skupno zmago je slavil Kolumbijec Dayer Quintana.

Objavljeno
25. januar 2016 10.49
M. Ž.
M. Ž.

Buenos Aires - Prireditelji kolesarske dirke po San Louisu so izpeljali še zadnjo etapo, na kateri je slavil Italijan Jakub Mareczko (Southeast Venezuela). Skupni zmagovalec je postal Kolumbijec Dayer Quintana (Movistar).

21-letni Mareczko si je na zadnji, 119,6-kilometrski etapi zmago priboril v ciljnem šprintu, v katerem je premagal rojaka Elio Vivianija in Avstralca Jasona Lowndesa (Drapac Pro Cycling).

Tik pod zmagovalnim odrom je končal svetovni prvak, Slovak Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), z njim pa je stik držal tudi Grega Bole (Nippo Vini-Fantini), ki je zasedel sedmo mesto. Matej Mohorič (Lampre-Merida) je bil sedemnajsti, Jan Polanc (Lampre-Merida) 42., Jani Brajkovič (Unitedhealthcare) pa 63. (vsi čas zmagovalca).

V skupnem seštevku je zmagal Dayer Quintana (22:52:12), drugo mesto je osvojil Argentinec Eduardo Sepulveda iz ekipe Fortuneo Vital Concept (+0:20), tretji pa je bil Dayerjev sloviti brat in moštveni sotekmovalec Nairo Quintana (+0:35).

Med Slovenci je najvišje končal Jan Polanc na 23. mestu (+8:40), Grega Bole je bil 27. (+10:39), Matej Mohorič je bil 53. v skupni razvrstitvi (+22:50) in sedmi med mladimi kolesarji, Jani Brajkovič pa 66. (+28:32).