San Luis: popolna kolumbijska prevlada na gorski etapi

Predzadnjo etapo kolesarske dirke v argentinskem San Luisu je dobil Miguel Angel Lopez, skupno vodi Dayer Quintana.

Objavljeno
24. januar 2016 12.20
J. P.
J. P.

La Toma - Predzadnja etapa jubilejne desete izvedbe kolesarske dirke v argentinskem San Luisu na 160 kilometrov dolgi progi med krajema La Toma in Filo de la Sierra de Comechingones je minila v popolni prevladi Kolumbijcev, ki so se z gorskim izzivom spoprijeli najbolje in vpisali trojno zmago. Zadnji metri so povsem na čelo izstrelili Miguela Angela Lopeza (Astana), ki je le za las odpravil člana Movistarja, brata Naira in Dayerja Quintano. Konkurenca je zaostala že precej več.

Tudi vsi štirje Slovenci, med katerimi je bil najhitrejši Jan Polanc (Lampre-Merida), ki je na 24. mestu zamudil 2:48 minute. Jani Brajkovič (UHC) in Grega Bole (Nippo-Vini Fantini) sta se z malce manj kot petminutnim zaostankom drug za drugim zvrstila na 37. in 38. mesto, medtem ko je Matej Mohorič (Lampre-Merida) končal na 95. mestu in bil 16 minut in četrt počasnejši od zmagovalca.

Do skupnega vodstva se je dokopal mlajši od bratov Quintana, 23-letni Dayer, ki je zdaj 20 sekund pred dovčerajšnjim vodilnim, domačim matadorjem Eduardom Sepulvedo (Fortuneo), tretje mesto s 35 sekundami zamude drži njegov brat Nairo. Slovenci? Polanc je 24. (+ 8:40), Bole 28. (10:59), Mohorič 56. (22:50), Brajkovič pa 68. (28:32). Nocoj bo dirko zapečatila zadnja etapa na 120-kilometrski progi s štartom in ciljem v San Luisu.