Smrt spet kosila na kolesarski dirki

V Novi Kaledoniji je teden dni po trčenju z reševalnim vozilom preminil 20-letni Francoz Mathieu Riebel.

Objavljeno
20. oktober 2017 15.37
J. P.
J. P.

Noumea - Smrt je znova kosila v svetu vrhunskega kolesarstva. Potem ko je aprila po čelnem trčenju s kombijem na treningu v bližini Filottrana preminil zmagovalec Gira izpred šestih let, Italijan Michele Scarponi, se je podoben tragični scenarij ponovil te dni na skupno 870 kilometrov dolgi preizkušnji po Novi Kaledoniji.

Najkrajšo je potegnil mladi, komaj 20-letni francoski kolesar Mathieu Riebel, ki je, kot so danes potrdili prireditelji, nesrečno trčil v reševalno vozilo in teden dni pozneje izgubil življenje. Njegov debelo desetletje starejši moštveni kolega Erwan Brenterch je v grozljivi nesreči, do katere je prišlo med spustom, utrpel zlom noge, poroča STA.

»Dirko smo nemudoma prekinili in dvomim, da jo bomo jutri nadaljevali,« je pojasnil predsednik organizacijskega odbora Gerard Salaun in dodal, da ta čas še ni natančno znano, kaj je bilo krivo za trčenje, da pa je najverjetneje eden od obeh vpletenih tekmovalcev sekal ovinek. Tragedija se je zgodila v uvodni etapi dirke pretekli petek.